BRC - Global Standard Food Safety Certificatie

BRC Global Standard Food Standards is een organisatie die internationale normen ontwikkeld voor de voedselveiligheid speciaal gericht op de voedingsmiddelenindustrie. De normen zijn gericht op het beschermen van de consumenten en is één van de algemene standaarden voor het beoordelen van bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Met het behalen van één van de BRC certificaten toont uw onderneming haar bedrevenheid en kwaliteitsniveau op het gebied van HACCP, hygiëne en voedselveiligheid in zijn algemeenheid. Welke type BRC certificaat  voor u van toepassing is, heeft te maken met welke bedrijfsactiviteiten u uitvoert. Zo is BRC Packaging geschikt voor organisaties die zich hebben toegelegd op voedselverpakkingen. De LR auditoren hebben jarenlange sectorervaring met het toetsen van organisaties voor het certificatietraject.

BRC certificeringsproces

Hoe ziet het BRC certificatieproces eruit?

number1 * number2 number3 number4

Welkom bij LR

Implementatie

Certificering

Periodieke audits

Wij maken graag even kennis, nemen uw wensen door. Op basis daarvan wordt de scope bepaald. U ontvangt een compleet voorstel van de plannings-bezoeken. Indien van toepassing voeren we een proefaudit of overnamebezoek uit. U maakt uzelf bekend met de norm(en) en vertaalt deze naar uw situatie. Daarna volgt de implementatie van het management-systeem in uw organisatie zodat u voldoet en blijft voldoen aan de laatst geldende versie van de norm(en).  In goed overleg wordt met u een auditplan vastgesteld. De frequentie en doelen van plannings-bezoeken worden altijd van te voren met u doorgenomen. Deze bezoeken worden uitgevoerd door auditoren met kennis en ruime ervaring in uw vakgebied.  Periodieke LR-audits om uw managementsysteem up-to-date te houden. Dit helpt u verifiëren of uw management-systeem blijft verbeteren volgens de laatste ontwikkelingen in uw doelstellingen, sector en de bijbehorende eisen van de norm(en).
* Voor het exacte auditproces verwijzen wij naar de Client Information Notes

Voordelen van BRC Certificatie

  • De concurrentiepositie van uw organisatie verbetert, doordat u toegang krijgt tot afnemers die BRC certificering vereisen.
  • BRC certificering zorgt voor een betere risicobeheersing en efficiëntere werkprocessen
  • Implementatie van het managementsysteem kan tot kostenverlaging leiden, want het certificatietraject is duidelijk en efficiënt opgesteld.
  • Uw organisatie heeft aantoonbaar kennis op het gebied van HACCP, hygiëne en voedselveiligheid.

Kosten BRC certificering

De kosten van de begeleiding bij de implementatie van een BRC certificering zijn afhankelijk van de grootte van uw organisatie, de hoeveelheid en de complexiteit van de werkprocessen. Een BRC certificering voor veel ondernemingen prima haalbaar en betaalbaar. Bekijk ook onze branchespecifieke informatie voor de voedselindustrie zodat u weet welke diensten wij nog meer leveren. Wanneer de kosten van de BRC certificering afgewogen worden tegenover de vele voordelen die een certificering met zich meebrengt is het een waardevolle investering! Neem gerust contact op met een van onze medewerkers om u van een passende offerte te voorzien.