ISO 50001 certificatie

Heeft uw organisatie een helder beeld van haar energieverbruik, de energiekosten en voldoet uw organisatie bijvoorbeeld aan de CO2-reductie eisen van de overheid? Efficiënt en slim omgaan met energie kan interessante besparingen opleveren. De ISO 50001 normering is de internationale norm voor een efficiënt energiemanagementsysteem. De kennis en expertise die ontstaat vanuit deze normering is samengesteld door experts uit meer dan 60 landen. LR heeft brede ervaring met de implementatie van deze norm. Onze auditoren en trainers helpen uw organisatie met het zo efficiënt mogelijk inrichten van uw energieverbruik, besparen van kosten en het voldoen aan de wettelijke milieueisen.

ISO 50001 certificeringsproces

Hoe ziet het ISO 50001 certificatieproces eruit?

number1 * number2 number3 number4

Welkom bij LR

Implementatie

Certificering

Periodieke audits

Wij maken graag even kennis, nemen uw wensen door. Op basis daarvan wordt de scope bepaald. U ontvangt een compleet voorstel van de plannings-bezoeken. Indien van toepassing voeren we een proefaudit of overnamebezoek uit. U maakt uzelf bekend met de norm(en) en vertaalt deze naar uw situatie. Daarna volgt de implementatie van het management-systeem in uw organisatie zodat u voldoet en blijft voldoen aan de laatst geldende versie van de norm(en).  In goed overleg wordt met u een auditplan vastgesteld. De frequentie en doelen van plannings-bezoeken worden altijd van te voren met u doorgenomen. Deze bezoeken worden uitgevoerd door auditoren met kennis en ruime ervaring in uw vakgebied.  Periodieke LR-audits om uw managementsysteem up-to-date te houden. Dit helpt u verifiëren of uw management-systeem blijft verbeteren volgens de laatste ontwikkelingen in uw doelstellingen, sector en de bijbehorende eisen van de norm(en).
* Voor het exacte auditproces verwijzen wij naar de Client Information Notes

Voordelen van ISO 50001 Certificatie

  • Uw organisatie voldoet aan de reductiedoelstellingen en richtlijnen van de overheid
  • Uw energiemanagementsysteem is ingericht op een zo efficiënt mogelijk energieverbruik
  • De ISO 50001 normering zorgt voor een structurele optimalisatie van het energiemanagementsysteem
  • Implementatie van het managementsysteem kan tot kostenverlaging leiden
  • Aantoonbaar maken van uw energiebeleid verbetert de concurrentiepositie van uw organisatie

Kosten ISO 50001 certificering

De kosten van de begeleiding bij de implementatie van een ISO 50001 certificering zijn afhankelijk van de grootte van uw organisatie, de hoeveelheid en de complexiteit van de werkprocessen. Een ISO 50001 is certificering voor veel ondernemingen prima haalbaar en betaalbaar. Bekijk ook de branche-informatie pagina om te weten in welke sectoren wij actief zijn. Wanneer de kosten van de ISO 50001 certificering afgewogen worden tegenover de vele voordelen die een certificering met zich meebrengt is het een waardevolle investering! Neem gerust contact op met een van onze medewerkers om u van een passende offerte te voorzien.