ISO 55001 certificatie

Hoe is het gesteld met uw asset managementsysteem binnen uw organisatie? Is uw organisatie er klaar voor middels beleid maximale resultaat uit haar assets te behalen? Voor een groot deel gebaseerd op de PAS 55 heeft de ISO de norm 55001 ontwikkeld. LRQA was de eerste die assetmanagementsystemen certificeerde. We beschikken over de juiste auditoren, kennis en ervaring om u een goede service te bieden die u kan helpen bij het professionaliseren van uw asset beleid. Wij certificeren momenteel bedrijven in de infra, transport, logistieke en industriële sectoren.

ISO 55001 assetmanagement certificatie

Hoe ziet het ISO 55001 certificatieproces eruit?

number1 * number2 number3 number4

Welkom bij LRQA

Implementatie

Certificering

Periodieke audits

Wij maken graag even kennis, nemen uw wensen door. Op basis daarvan wordt de scope bepaald. U ontvangt een compleet voorstel van de plannings-bezoeken. Indien van toepassing voeren we een proefaudit of overnamebezoek uit. U maakt uzelf bekend met de norm(en) en vertaalt deze naar uw situatie. Daarna volgt de implementatie van het management-systeem in uw organisatie zodat u voldoet en blijft voldoen aan de laatst geldende versie van de norm(en).  In goed overleg wordt met u een auditplan vastgesteld. De frequentie en doelen van plannings-bezoeken worden altijd van te voren met u doorgenomen. Deze bezoeken worden uitgevoerd door auditoren met kennis en ruime ervaring in uw vakgebied.  Periodieke LRQA-audits om uw managementsysteem up-to-date te houden. Dit helpt u verifiëren of uw management-systeem blijft verbeteren volgens de laatste ontwikkelingen in uw doelstellingen, sector en de bijbehorende eisen van de norm(en).
* Voor het exacte auditproces verwijzen wij naar de Client Information Notes

Voordelen van ISO 55001 Certificatie

  • Structureel optimaliseren van uw asset management systeem
  • Pragmatische auditoren die verstand hebben van het vak
  • Onafhankelijke toetsing van uw managementsysteem door een gerenommeerde internationale certificatie-instelling
  • Een UKAS certificatie
  • Verbetering van uw concurrentiepositie doordat u aantoonbaar kunt maken dat uw assetmanagementsysteem succesvol gecertificeerd is
  • Training en proefaudits waar nodig en indien deze niet conflicteert met belangenverstrengeling

Kosten ISO 55001 certificering

De kosten van de begeleiding bij de implementatie van een ISO 55001 certificering zijn afhankelijk van de grootte van uw organisatie, de hoeveelheid en de complexiteit van de werkprocessen. Wanneer de kosten van de ISO 55001 certificering afgewogen worden tegenover de vele voordelen die een certificering met zich meebrengt is het een waardevolle investering! Bekijk ook de branche-informatie pagina om te weten in welke sectoren wij actief zijn. Neem gerust contact op met een van onze medewerkers om u van een passende offerte te voorzien.