LRQA ISO-normen Update: ISO 14001: 2015 gepubliceerd

De reis naar ISO 14001: 2015 is afgerond en de herziene norm is beschikbaar vanaf 15 september jl. via de nationale normalisatie-instellingen. ISO 14001: 2015 ontwikkeld door de ISO Technische Commissie TC 207 / SC1 WG5, is herzien met het  gemeenschappelijk managementkader, geïntroduceerd door bijlage SL die de norm structureert in 10 clausules en voor alle nieuwe ISO zijn standaarden van toepassing zal zijn. 

Steve Williams, LRQA System Manager zei:


"De meest recente versie van ISO 14001 geeft de evolutie van de Milieumanagement normen goed weer en voldoet nu beter aan de behoeften van de moderne organisaties en hun complexe toeleveringsketens . ISO TC 207 / SC 1 WG 5 kan worden gefeliciteerd met hun goede werk."

LRQA is actief om zo snel mogelijk de accreditatie van de United Kingdom Accreditation Service (UKAS) te verkrijgen, om zodoende geaccrediteerde certificatie te leveren voor de klanten. Totdat accreditatie wordt toegekend, kunnen organisaties die hun transitie audit wil afronden naar ISO 14001: 2015, een ongeaccrediteerd certificaat ontvangen. Zodra LRQA de accreditatie verkrijgt, zal elke ongeaccrediteerde certificaat worden omgezet. Met alle grote ISO-normen die worden herzien, is LRQA één van de eerste partijen met het communiceren van de veranderingen. Wij bieden een scala aan assessment services, alsmede open en incompany trainingen, allemaal gericht om te helpen en ervoor te zorgen dat organisaties wereldwijd een soepele transitie kunnen realiseren naar de nieuwe normen. Voor meer informatie over de overgang naar ISO 14001: 2015 en de beschikbare diensten bekijk de volgende pagina: ISO-normen updates.