LRQA ISO-normen Update: ISO 9001:2015 gepubliceerd

Vandaag is een mijlpaal bereikt in het ISO 9001 herzieningsproces. De publicatie van ISO 9001: 2015 is een feit. De herziene norm is vanaf heden beschikbaar via de nationale normalisatie-instellingen. ISO 9001: 2015 is ontwikkeld door de ISO Technische Commissie ISO / TC 176 / SC 2, ISO 9001: 2015. De norm is herzien en bevat het gemeenschappelijk managementkader, geïntroduceerd door bijlage SL. De nieuwe structuur bestaat uit 10 clausules en zal voor voor alle nieuwe ISO-normen van toepassing zijn.

Richard Crute-Morris, LRQA Development Manager:


"Nu dat de ISO 9001: 2015 is gepubliceerd, kunnen organisaties die de overgaan naar de nieuwe norm echt profiteren van een performance-based management systeem dat concurrentievoordeel levert."

LRQA is actief om zo snel mogelijk de accreditatie van de United Kingdom Accreditation Service (UKAS) te verkrijgen, om zodoende geaccrediteerde certificatie te leveren voor de klanten. Totdat accreditatie wordt toegekend, kunnen organisaties die hun transitie audit wil afronden naar ISO 9001: 2015, een ongeaccrediteerd certificaat ontvangen. Zodra LRQA de accreditatie verkrijgt, zal elke ongeaccrediteerd certificaat worden omgezet. Met alle grote ISO-normen die worden herzien, is LRQA één van de eerste partijen met het communiceren van de veranderingen. Wij bieden een scala aan assessment services, alsmede open en incompany trainingen, allemaal gericht om te helpen en ervoor te zorgen dat organisaties wereldwijd een soepele transitie kunnen realiseren naar de nieuwe normen. Voor meer informatie over de overgang naar ISO 9001: 2015 en de beschikbare diensten bekijk de volgende pagina: ISO-normen updates.