DIS - ISO 45001 Arbomanagement niet goedgekeurd.

De eerste “Draft International Standard” (DIS) van de ISO 45001, de langverwachte internationale norm voor Occupational Health and Safety (Arbomanagement0), heeft tijdens de meeste recente stemmingsronde van de commissieleden (bestaande uit vertegenwoordigers van de nationale normalisatie-instituten) niet voldoende stemmen gekregen ter goedkeuring. De consultatie die tussen 12 februari en 12 mei heeft plaatsgevonden heeft geleid tot meer dan 3000 reacties, en betekent dat het onwaarschijnlijk is dat de norm voor begin 2017 zal worden gepubliceerd.

De aandacht gaat nu naar de volgende vergadering van de ISO / PC283 Project commissie, die begin juni zal plaatsvinden. Op dat moment zullen de opmerkingen worden beoordeeld en wordt een beslissing genomen over de volgende fase in de ontwikkeling, consultatie en stemmingsproces.

LRQA Systems en Governance Manager, Steve Williams zegt: "Hoewel de uitslag van de stemming de publicatie van de norm kan vertragen, blijkt uit de ontvangen opmerkingen dat alle partijen samenwerken aan het creëren van een document dat zal voldoen aan de behoeften en verwachtingen van alle eindgebruikers. Waarbij het eindresultaat een norm zal zijn die bijdraagt aan de bescherming van de gezondheid en veiligheid van werknemers en betrokken partijen. "

Door ons uitgebreide aanbod van training en audit services, helpt LRQA organisaties wereldwijd met de migratie en transitie naar de nieuwe en herziene ISO-normen. Voor meer informatie over ISO 45001, e-mail ons of bezoek onze ISO-normen revisies pagina.