UTZ Chain of Custody voor cacao

UTZ betekent 'lekker' in een taal van de Maya's. UTZ is een wereldwijd certificeringsprogramma dat de norm bepaalt voor een verantwoorde productie en inkoop van koffie, thee en cacao.

UTZ ontwikkelde voor de Chain of Custody een norm voor koffie, thee en cacao. In de bijlage vindt u aanvullende informatie per product.
Voor de certificering van deze normen wordt één certificeringsprotocol gebruikt.

De eisen van de Chain of Custody richten zich op traceerbaarheid en het gebruik van het UTZ-logo op consumentenartikelen:

  • een systeem voor volledige producttraceerbaarheid voor het in stand houden van de Chain of Custody. Met inbegrip van toevoer, productie, identificatie, scheiding, vastlegging en etikettering.
  • Individuele en groepscertificering zijn mogelijk.
  • Methodiek voor certificering van de Chain of Custody, met inbegrip van registratie van de massabalans in de database van UTZ en het gebruik van het logo op consumentenartikelen.

LRQA wordt door UTZ erkend als aanbieder van audit- en certificeringsdiensten voor de Chain of Custody voor cacao.

Wat houdt het UTZ Certified-logo op uw cacaoproduct in?

Als u een UTZ-logo op uw cacaoproduct ziet, kunt u er zeker van zijn dat het equivalent van UTZ-gecertificeerde cacao is gekocht om te voldoen aan de hoeveelheid cacao die voor dat product nodig is. De boeren die de gecertificeerde cacao hebben geteeld, zijn opgeleid om goede landbouwpraktijken toe te passen met respect voor mens en planeet.

Bekijk voor meer informatie onze informatiepagina.