Global Aquaculture Alliance erkend voor GFSI-benchmarkingvereisten.

Het Global Food Safety Initiative (GFSI) heeft deze week aangekondigd dat de Global Aquaculture Alliance (GAA) erkenning heeft gekregen tegen versie 7.1 van de GFSI Benchmarkvereisten. De versie 7.1 bevat ontwikkelingen in de branche met best practises  van certificaatprogramma's. Eigenaren zijn uitgenodigd om hun normen opnieuw te benchmarken en zo te zorgen voor veilig en duurzaam voedsel voor consumenten over de hele wereld. GAA is een internationale, non-profit organisatie met de beste certificeringsnormen voor aquacultuurpraktijken (BAP), die zich inzet voor het bevorderen van de veiligheid van visproducten en milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde aquacultuur.

Martin Gill,van Lloyd's Register zei: "Het is geweldig nieuws dat GAA wederom wordt erkend door de GFSI, vooral met betrekking tot de Seafood Processing Standard, die nu gekweekte en wilde zeevruchten omvat. De aquacultuur is sinds de jaren zeventig explosief gegroeid, aangedreven door de snelle ontwikkeling en behoeften aan duurzame eiwitten, en biedt ons bijna net zo veel als commerciële visserij. GAA is een toonaangevende normeringsorganisatie en benchmarking tegen GFSI zorgt ervoor dat haar programma's helpen om veilig voedsel voor consumenten te bieden - iets waar Lloyd's Register zich voor inzet. "

Lloyds's Register (LR) heeft een jarenlange expertise in de vissector en biedt het breedste scala van audits, waaronder GAA BAP, Aquaculture Stewardship Council, Marine Stewardship Council en een reeks van op maat gemaakte diensten om aan de individuele behoeften van bedrijven te voldoen. LR is de enige aanbieder die echte zee-tot-vork dekking biedt, ondersteund door op technologie gebaseerde oplossingen om duurzame visserij en zeevruchten te verbeteren.

"GSFI-benchmarking biedt voedselveiligheid, milieu-, sociale en dierenwelzijnsborging, terwijl certificering retailers en consumenten helpt om producenten te laten voldoen aan de beste praktijken, voegde Martin eraan toe. "Certificering kan helpen bij het toetreden tot nieuwe markten of bedrijven voorsprong geven op concurrenten."

Voor meer informatie kunt u contact met ons op via tel: +32(0)3 212.16.40