Het is vandaag World Quality Day, bekijk onze ‘World Quality Day Hall of Fame’

World Quality Day 2018

Vandaag - donderdag 8 november – is het World Quality Day. Een dag die in het leven is geroepen om aandacht te geven aan kwaliteitsmanagement binnen organisaties. 
Dit jaar ligt de focus van deze dag op 
het thema vertrouwen. Een organisatie creëert vertrouwen bij haar stakeholders wanneer een kwaliteitsmanagementsysteem goed wordt geïmplementeerd. Daarom hebben wij aan onze klanten en assessors gevraagd hoe kwaliteitsmanagementsystemen zorgen voor het opbouwen van vertrouwen bij stakeholders.
Zie hier de reacties in onze ‘World Quality Day Hall of Fame’!

World Quality Day Hall of Fame 
Wat zeggen onze klanten over het kwaliteitsmanagement en het opbouwen van vertrouwen bij stakeholders? Zie hier reacties van Robert Zimmerman, Production Manager van URACA GmbH & Co. KG en Gavin Irvine, Quality Assurance Manager bij SeeByte.  

WQD - Quote - Robert Zimmermann 3

WQD18 - Quote - Gavin Irvine

Renze Holwerda, Senior Lead Assessor Food in Nederland, geeft aan dat het opbouwen van vertrouwen binnen de food supply chain bij diverse stakeholders - door implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem - ook zeker speelt.  

Hij vertelt hierover het Image Renzevolgende: “Bedrijven in de voedingsindustrie die beschikken over een certificaat voor een geïmplementeerd Food Management Systeem zijn continu actief in het verminderen van risico's. Zij werken aan een risico analyse, waarbij men de acties volgend uit deze analyse dient op te volgen. Er zijn twee risico's die de laatste jaren extra veel aandacht vragen binnen de voedingsindustrie, dit zijn de risico's die vallen onder de thema's voedselfraude en voedselveiligheid. Een recent voorbeeld van voedselfraude is de verkoop van paardenvlees in plaats van rundvlees, een ander voorbeeld van voedselveiligheid is de aanwezigheid van naalden in aardbeien. Beide gevallen dient men uiteraard te allen tijde te voorkomen. Een goed geïmplementeerd kwaliteitsmanagementsysteem zoals ISO 9001 helpt bij het opbouwen van vertrouwen in de processen van de voedingsproducten.”   

WQD - Quote - R. Holwerda New

Uiteraard zijn er ook reacties van onze collega’s wereldwijd: