IATF 16949

Het doel van de IATF 16949:2009 is de ontwikkeling van een kwaliteitsmanagementsysteem dat voorziet in voortdurende verbetering, met de nadruk op het voorkomen van defecten en het verminderen van afwijkingen en afval in de toeleveringsketen voor de automobielsector. IATF 16949 is van toepassing op het ontwerp en de ontwikkeling, de productie en – indien van toepassing – de installatie en het onderhoud van automobielgerelateerde producten.

Als een van de wereldwijd toonaangevende certificatie-instanties is Lloyd's Register een van de weinigen die door de auteur van dit systeem, de International Automotive Task Force (IATF), werd geselecteerd om deze certificatie uit te reiken. De Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) is als Britse beroepsvereniging lid van de IATF, met wie we een overeenkomst hebben die ons in staat stelt om onze services wereldwijd aan te bieden.


Wat zijn de voordelen van IATF 16949 voor mijn bedrijf?

Voor bedrijven in de automobielsector vormt de IATF 16949-certificatie een belangrijke opportuniteit voor standaardisering en verbetering. Ongeacht of u contractueel verplicht bent om deze certificatie te halen of u nieuwe activiteiten wil opstarten of nieuwe markten wil aanboren: deze certificatie biedt tal van voordelen, waaronder:

  • Kostendaling: verhoogde kwaliteit van producten en processen en dus minder kosten
  • Verhoogd vertrouwen: uw bedrijf krijgt meer vertrouwen wanneer u meedingt naar wereldwijde aanbestedingen.
  • Vermijden van meervoudige beoordelingen: draagt bij aan het beperken of zelfs vermijden van dubbele beoordelingen voor leveranciers die aan meer dan één reeks van vereisten moeten voldoen.
  • Geprefereerde leverancier: verhoogt de kansen om samen te werken met tal van 's werelds grootste automobielfabrikanten die de IATF 16949:2016-certificatie contractueel verplichten