ISO 27001

Het wordt steeds belangrijker om uw bedrijfsgegevens en die van uw klanten te beschermen. Kiezen voor een Information Security Management System (ISMS) met ISO 27001-certificatie biedt een aantal voordelen voor uw bedrijf en uw klanten.

De voordelen van ISO 27001:

  • Concurrentievoordeel: ISO 27001-certificatie door LRQA is een zichtbaar en onafhankelijk bewijs van uw bekwaamheid, iets wat van voordeel kan zijn als u meedingt naar aanbestedingen.
  • Risico’s beperken: garandeert dat de nodige controles worden uitgevoerd om veiligheidsrisico’s te beperken en te vermijden dat eventuele zwakke punten in uw systeem uitgebuit worden.
  • Best practice: ISO 27001-certificatie door LRQA is voor uw bedrijf, uw klanten, uw handelspartners en belangrijke stakeholders de garantie dat u alle veiligheidsrisico’s heeft aangepakt.
  • Kostendaling: door een methodische risicobeoordeling toe te passen, garandeert u dat de beschikbare middelen optimaal ingezet worden om de risico’s te beperken.

Waarom kiezen voor ISO 27001-certificatie door LRQA?

Ervaring LRQA speelt een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van standaarden en is al jarenlang betrokken bij ISMS-beoordelingen en -certificaties

Bewezen staat van dienst
Ons klantenbestand omvat belangrijke spelers uit de financiële sector, telecommunicatie, software, internet, consultancy, justitie en overheid.

Experts in informatiebeveiliging
Onze assessors zijn experts in managementsystemen die gekwalificeerd zijn in informatiebeveiliging en andere aspecten van IT.

Wat is ISO 27001?

De ISO 27001-standaard voor Information Security Management Systems (ISMS) is internationaal erkend. Het is een tool die organisaties helpt om hun informatie beter te beheren. ISO 27001-certificatie kan helpen bij het beschermen van systemen tegen computerfraude, cyberaanvallen, sabotage en virussen. Tekortkomingen op het vlak van informatiebeveiliging kunnen ertoe leiden dat belangrijke informatie toegankelijk wordt voor onbevoegden, gestolen of gecorrumpeerd wordt of verloren gaat. Hoe zeker bent u ervan dat u over alle nodige beveiligingen en procedures beschikt om dergelijke incidenten te vermijden?

ISO 27001, vroeger gekend als BS 7799, is gebaseerd op het ‘plan – do – check – act’-model, net zoals ISO 9001 en ISO 14001. Dit model maakt gebruik van risicoanalyses en impactanalyses om risico’s te identificeren en te beheren om zo de confidentialiteit, integriteit en toegankelijkheid van uw informatie te garanderen.

Uw klanten en prospects zullen steeds vaker willen weten hoe veilig uw IT-systemen zijn. Meer en meer bedrijven beschouwen de ISO 27001-certificatie als een voorwaarde voor samenwerking. Als uw bedrijf ISO 27001-gecertificeerd is, zijn uw stakeholders er zeker van dat u uw verantwoordelijkheid ernstig neemt.