OHSAS 18001

Wat is OHSAS 18001?

OHSAS 18001 is een standaard die gebruikt wordt voor managementsystemen voor gezondheid en veiligheid op het werk. Deze standaard stelt een bedrijf in staat om de risico’s te beperken en de prestaties op dit vlak te verbeteren. Hij biedt een systematische methode om gevaren te identificeren en elimineert of beperkt vervolgens de risico’s van die gevaren.

Wie kan gebruikmaken van OHSAS 18001?

Alle types bedrijven. Als u wil samenwerken met bedrijven waarbij OHSAS 18001 een contractuele verplichting is, moet u OHSAS 18001-gecertificeerd zijn.

De voordelen

  • Daling van de risico’s: de standaard draagt bij tot een gezondere werkomgeving en helpt ongevallen, ziekte van werknemers en tijdverlies te beperken.
  • Verbeterd moreel van uw werknemers: de standaard helpt om het moreel van uw werknemers te verbeteren en levert een potentiële daling van het aantal claims inzake wettelijke aansprakelijkheid en bijgevolg lagere verzekeringspremies.
  • Geloofwaardigheid: uw bedrijf krijgt een geloofwaardigere uitstraling doordat het managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk beoordeeld werd door een onafhankelijke instantie.
  • Geprefereerde leverancier: dankzij deze standaard kan uw bedrijf samenwerken met bedrijven die OHSAS 18001 contractueel verplichten.

Verwante LRQA-services

PRISM, een programma om ISO 9001 en/of ISO 14001 in slechts 6 stappen toe te voegen aan uw OHSAS 18001-certificatie

Gap analyse & voorbereidende assessments als voorbereiding op uw certificatie