OHSAS 18001 en PRISM

Gebruik PRISM, de 6-stappenmethode van LRQA, een handig alternatief voor de beoordeling van uw managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk (OHS) in twee fases. Met PRISM bouwt u een bijkomend certificatiemanagementsysteem op naast een bestaand systeem, en dat volgens uw eigen tempo en met de hulpmiddelen die u ter beschikking heeft. Om via deze weg een OHSAS 18001-certificatie te verkrijgen, moet u in het bezit zijn van een ISO 9001-certificatie bij LRQA of bereid zijn om uw door UKAS geaccrediteerde certificatie volledig kosteloos naar ons over te dragen.

Uw LRQA-assessor zal bij elk bezoek samen met u aan een ander aspect van uw OHS-managementsysteem werken. Na elke succesvol afgeronde fase krijgt u een Statement of Commitment. Na een succesvol afgeronde finale beoordelingsfase krijgt u de OHSAS 18001-certificatie. Dit betekent dat u over documenten beschikt die uw vooruitgang en dus uw engagement bewijzen tegenover uw stakeholders. De implementatie van een OHS-managementsysteem levert u dus al snel voordeel op.

Wat zijn de voordelen van OHSAS 18001 voor mijn bedrijf?

Een efficiënt en degelijk OHS-managementsysteem kan u helpen om oncontroleerbare gevaren om te vormen tot controleerbare gevaren en op die manier het welzijn van uw werknemers en uw bedrijf beter te bewaken.