Energie en Water

Normen met betrekking tot de sector Energie en Water

Overzicht normen Energie en Water LR

Bekijk alle normen

ISO 14001

ISO 14001 is de internationale specificatie voor kwaliteitsmanagementsystemen inzake de milieu-impact van bedrijven. Deze standaard helpt uw bedrijf bij het identificeren, prioriteren en beheren van milieurisico’s als onderdeel van uw normale activiteiten. ISO 14001 is grotendeels gebaseerd op de ISO 9001-kwaliteitsstandaard, maar beoordeelt ook de milieu-impact.

UTZ

UTZ betekent 'goed' in een Maya-taal. UTZ is een wereldwijd certificeringprogramma dat de norm is voor verantwoorde koffie, thee en cacao productie en teelt.

ISO 50001

ISO 50001 is een internationale standaard die ontwikkeld werd door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) en beschrijft aan welke vereisten de energiemanagementsystemen van organisaties moeten voldoen. Volgens ISO zou deze standaard tot 60% van het wereldwijde energieverbruik kunnen beïnvloeden.

ISO 14001 PRISM

Gebruik PRISM, de 6-stappenmethode van LR, een handig alternatief voor de beoordeling van uw milieumanagementsysteem in twee fases. Met PRISM bouwt u een bijkomend certificatiemanagementsysteem op naast een bestaand systeem, en dat volgens uw eigen tempo en met de hulpmiddelen die u ter beschikking heeft. Om via deze weg een ISO 14001-certificatie te verkrijgen, moet u in het bezit zijn van een ISO 9001-certificatie bij LR of bereid zijn om uw door UKAS geaccrediteerde certificatie volledig kosteloos naar ons over te dragen.

Trainingen Energie en Water

LR biedt een aantal trainingen en opleidingen voor de klanten in de sector van Energie en Water, zodat u uw managementsysteem effectief inricht.

Overzicht trainingen Energie en Water LR

Bekijk totaaloverzicht trainingen

ISO 14001 - EMS Auditor / Lead Auditor

Qualified lead auditors are able to further develop the success of an 'Environmental Management System' (EMS). The emphasis is therefore on the role and expertise of the lead auditor. During this intensive training, you will gain knowledge on the purpose of an EMS.

ISO 14001:2015 - Transitietraining ISO 14001

Deze interactieve cursus duurt twee dagen en is bedoeld om Milieumanagers en managementvertegenwoordigers, die verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de transitie naar ISO 14001:2015, gedegen kennis te laten verkrijgen van de wijzigingen en welke impact deze hebben op uw huidige milieumanagementsysteem.